Sensibilització i divulgació mediambiental

Un dels compromisos de Ecoenergies Barcelona és laconcienciación social i la participació ciutadana en aquest projecte.

Accions de sensibilització mediambiental i energètica

Cada vegada més, els ciutadans prenen consciència que les apostes pel desenvolupament sostenible són determinants per al món d'avui i de demà. Però aquestes problemàtiques són complexes i necessiten ser explicades.
Ecoenergies Barcelona posa la seva experiència a l'abast dels ciutadans per fer-los descobrir els serveis energètics tèrmics i ajudar-los a entendre els desafiaments i apostes mediambientals.
Visita de la Central de la Zona Franca
Ecoenergies Barcelona ha concebut el disseny arquitectònic exterior de la central d'energies per facilitar les visites a les instal·lacions durant la producció sense interferir en el servei.

Accions en l'àmbit escolar:

Ecoenergies Barcelona posa a disposició del sistema educatiu un contingut pedagògic del projecte.
Oferim material educatiu sobre l'energia i el medi ambient (adaptat a diferents edats).
ESO :
En el marc de les visites de la planta de la Zona Franca, proposem una pel·lícula educativa explicant els desafiaments de la protecció del medi ambient, el paper de Ecoenergies Barcelona, ​​el funcionament de la xarxa de calor i fred i de les centrals. Aquesta pel·lícula està projectada, a la nostra sala multimèdia (sobre una pantalla de 9 metres), un entorn molt confortable i concebut per rebre grups escolars i per aprendre.
Després de la projecció de la pel·lícula, la visita de la central s'efectua seguint uns punts d'observació al voltant de la central. Equipats amb pantalles i amb so, els punts d'observació presenten, de manera adaptada als alumnes, les diferents etapes de la producció de l'energia tèrmica de la central que es poden observar al mateix temps.
A més de les visites, proposem continguts sobre l'energia i el medi ambient. «Quan la biodiversitat dóna vida a la meva ciutat!» (Anglès).
Escoles primàries:
Veritable plataforma de coneixement destinada als nens, el mòdul educacional "Kidslovecities" proposa llibres lúdics i animats sobre l'energia, el medi ambient i les solucions que contribueixen a un món respectuós amb el medi ambient. Visita el lloc pedagògic www.kidslovecities.com (Anglès)
Gràcies a l'extracte (en castellà) del programa, els nens descobreixen jugant, els diferents tipus d'energia, com es produeix l'energia i els mitjans utilitzats en el procés. També se'ls senzibiliza sobre els desafiaments mediambientals lligats al tema de l'energia. Per descarregar l'extracte "aprendre, jugant, sobre l'energia", veure a la dreta. A més, veure a la dreta per descarregar jocs sobre els temes de l'energia i del medi ambient.